news

Flinke stijging huurhuis, nu gemiddeld 1565 euro per maand

De ellende voor woningzoekenden is nog niet voorbij. Waren de prijzen van koopwoningen in Den Haag al torenhoog, ook de huurprijzen lopen nu flink op. De prijsstijging zal zich voorlopig voortzetten, voorspelt online verhuurplatform Pararius.

Huurprijs vrije sector blijft stijgen

De gemiddelde landelijke huurprijs ligt voor het tweede kwartaal op rij op het hoogste niveau dat Pararius ooit heeft gemeten. Met een huurprijs per vierkante meter van €15,25 bij vrijgekomen huurwoningen lag het gemiddelde in het laatste kwartaal van 2017 bijna een euro hoger dan in dezelfde periode van 2016. Nieuwe huurders worden hierdoor geconfronteerd met gemiddeld 6,4 procent hogere huurprijzen dan vorig jaar. Het gemiddelde prijsniveau wordt omhooggetrokken door gestoffeerde en gemeubileerde huurwoningen van particuliere verhuurders.

Woud van torens rond het Haagse Bos?

Om de verwachte Haagse bevolkingsgroei het hoofd te kunnen bieden moeten er rond het Haagse Bos honderd woontorens worden gebouwd. Daarbij zou zelfs het Central Park in New York verbleken. Het revolutionaire plan komt uit de koker van de Rotterdamse architect Winy Maas. 

Huurprijzen in vrije sector ruim 9 procent gestegen

De prijs van huurwoningen in de vrije sector steeg in het laatste kwartaal van 2016 met gemiddeld 9,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. De gemiddelde prijs per vierkante meter komt daarmee op 14,34 euro per maand.

New listings


Vondelstraat
Den Haag
€ 1.250 p.m. ex.
Woonopp. 84m² 1 bedrooms
Stuyvesantstraat
Den Haag
€ 1.350 p.m. ex.
Woonopp. 93m² 2 bedrooms