Nieuws

Den Haag populair onder EMA-expats.

Na Amsterdam is Den Haag het meest in trek onder de EMA-expats. Daar wonen zeventig werknemers. De populariteit van Den Haag is ook terug te zien in de cijfers over de schoolkeuze. 

Tweede woning voor verhuur. Interessant?

Veel mensen kopen een tweede woning voor de verhuur. Wat zijn de voor- en nadelen? Lees er alles over in dit artikel.

‘Huizenprijzen stijgen door tot 2021, woningverkopen lopen verder terug’

De huizenprijzen lopen dit jaar en volgend jaar nog flink op, maar minder hard dan de afgelopen jaren. Ondertussen blijft het aantal woningverkopen verder afnemen. Het sentiment om een huis te kopen slaat om, signaleren economen van ABN Amro in hun nieuwste rapport over de woningmarkt.

Hofstad gaat mogelijk de hoogte in: zo ziet Den Haag er in 2040 uit (als de projectontwikkelaars toehappen)

Den Haag is op zoek naar projectontwikkelaars die rond de drie grote treinstations van de stad nieuwe woontorens willen bouwen – in totaal tienduizend (huur)appartementen. ‘We hebben dringend woningen nodig voor de politieman, de leerkacht, de fietsenmaker’, aldus Boudewijn Revis, wethouder Stadsontwikkeling en Wonen. ‘We willen tempo maken.’

Bevolking Den Haag groeit door met zesduizend inwoners

Den Haag is, na Amsterdam, de Nederlandse stad die de grootste bevolkingsgroei heeft gehad in 2018. Er werden meer baby's geboren dan dat er mensen stierven en meer mensen verhuisden naar de Hofstad dan dat er mensen Den Haag verlieten.

Expats EMA kiezen niet voor wonen in Amsterdam, maar Den Haag

Den Haag is een populaire woonstad onder de eerste medewerkers van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA. Zij kiezen in groten getale voor een woning buiten Amsterdam. Van de 67 medewerkers die de oversteek van Londen naar Nederland inmiddels hebben gemaakt, wonen er slechts 12 in de hoofdstad. 

Flinke stijging huurhuis, nu gemiddeld 1565 euro per maand

De ellende voor woningzoekenden is nog niet voorbij. Waren de prijzen van koopwoningen in Den Haag al torenhoog, ook de huurprijzen lopen nu flink op. De prijsstijging zal zich voorlopig voortzetten, voorspelt online verhuurplatform Pararius.

Huurprijs vrije sector blijft stijgen

De gemiddelde landelijke huurprijs ligt voor het tweede kwartaal op rij op het hoogste niveau dat Pararius ooit heeft gemeten. Met een huurprijs per vierkante meter van €15,25 bij vrijgekomen huurwoningen lag het gemiddelde in het laatste kwartaal van 2017 bijna een euro hoger dan in dezelfde periode van 2016. Nieuwe huurders worden hierdoor geconfronteerd met gemiddeld 6,4 procent hogere huurprijzen dan vorig jaar. Het gemiddelde prijsniveau wordt omhooggetrokken door gestoffeerde en gemeubileerde huurwoningen van particuliere verhuurders.

Nieuwste woningen


Hasseltsestraat
Den Haag
€ 1.250 p.m. ex.
Woonopp. 70m² 2 slaapkamers
Gedempte Gracht
Den Haag
€ 850 p.m. ex.
Woonopp. 35m² 1 slaapkamers