Den Haag populair onder EMA-expats.

Na Amsterdam is Den Haag het meest in trek onder de EMA-expats.

Daar wonen zeventig werknemers. De populariteit van Den Haag is ook terug te zien in de cijfers over de schoolkeuze. Van de 623 kinderen zitten de meesten, 121, op de European School The Hague.

Haarlem trok 35 EMA-nieuw­komers, Leiden 20 en Amstelveen, expatstad bij uitstek, 19.

De verwachting is dat uiteindelijk 772 werknemers naar Nederland verhuizen, al dan niet met een gezin. Er komen dus nog 258 verhuizingen aan.

De meeste kinderen gaan naar een internationale school. Slechts 26 kiezen voor het lokale onderwijs op een basisschool nabij. Na de Haagse school is de European School in Bergen de populairste, met 90 aanmeldingen. Het dorp aan de kust kreeg er 10 EMA-huishoudens bij. De internationale scholen in Haarlem, Hilversum profiteren ook van de komst van EMA.

De Amsterdamse internationale scholen zijn minder populair. AICS trok 22 leerlingen, de British School 15 en de International School Amsterdam 5. Het Lycée Francais heeft 20 EMA-kinderen, maar die school zit zowel in Den Haag als in Amsterdam.

De begeleiding van de gemeente gaat verder dan hulp bij de zoektocht naar een huis en een school. Partners van de EMA-werknemers kunnen carrièreadvies krijgen, ook is hulp mogelijk bij het vinden van een huisarts of tandarts en bij de import van huisdieren. Inmiddels zijn 426 werknemers en gezinsleden begonnen aan een cursus Nederlands. 

 

Bron: www.parool.nl

Nieuwste woningen


Hasseltsestraat
Den Haag
€ 1.250 p.m. ex.
Woonopp. 70m² 2 slaapkamers
Gedempte Gracht
Den Haag
€ 850 p.m. ex.
Woonopp. 35m² 1 slaapkamers